Новини

Започна ремонтът на още 2,8 км от СОП в района на Чепинци, част от поетапното обновяване на Северната дъга

От днес – 26 февруари, започна ремонтът на още 2,8 км от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ в участъка между кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/. Строителните дейности са част от стартиралото в края на 2020 г. поетапно обновяване на Северната дъга на СОП, с дължина 20, 4 км. На 11 февруари продължиха дейностите в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/ и вече се работи по трасе с обща дължина 6,4 км.

    По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга са изцяло затворени за движение. Трафикът преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути.

    Предвижда се ремонтните работи в двата участъка да приключат до средата на май 2021 г. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.