Новини

Петър Докладал: КСБ е организация, с която постигнахме най-добър диалог

Основният проблем на строителния бранш по отношение на работата си с експлоатационното дружество ЧЕЗ - изкупуването на трафопостовете остава да виси. След като в края на юни Държавната комисия за енерго и водно регулиране (ДКЕВР) не позволи увеличаване на инвестициите на ЧЕЗ Разпределение България от 71,5 млн. лв до на 152 млн. лв, компанията продължава да има сериозни финансови трудности и средствата за изкупуването са крайно недостатъчни. Все пак благодарение на леко повишаване на разрешените инвестиции то ще бъде ускорено, като проблемът остава силно приоритетен за експлоатационното друвество. Това стана ясно по време на семинар в Сандански, където ръководството на компанията и представители на медиите, в това число и вестник "Строител", обсъждат дейностите и проблемите на ЧЕЗ.

Регионалният мениджър на дружеството в България Петър Докладал заяви: "За нас е наистина жизнено важно да получим одобрение на инвестициите до 152 млн. лв. В момента средствата, които получаваме са достатъчни едва за текуща поддръжка на енергийна инфраструктура. Ако не получим разрешение за повече инвестиции, с възможностите, които имаме ще може да изкупим всички трафопостове след повече от 5 години. Въпреки решението на ДКЕВР обаче ние сме предприели някои стъпки, които ще ускорят този процес. В това число е и изготвеният график на придобиване, който беше връчен на Камарата на строителите в България. Това е браншовата организация, с която постигнахме най-добър диалог, разбирателство и помощ".

По време на семинара, който ще продължи днес и утре, журналистите и ръководителите на ЧЕЗ обсъждат проблеми като състоянието на електроенергийната мрежа, кражбите на електроенергия и нейната крайна цена за потребителите.

В следващия брой на вестник "Строител" очаквайте всичко най-интересно от форума, включително интервю с главния мениджър на дружеството за България Петър Докладал.