Новини

Премиерът Борисов: Отстраняваме една несправедливост като връщаме на „Пирогов“ имоти, с които да може да бъде завършена модернизацията на лечебното заведение

Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото, ощетила е болница „Пирогов“ и до днес причинява затруднения на пациентите от лечебното заведение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание. Премиерът изтъкна решението на кабинета от сряда, съгласно което беше променен статутът на имоти от публична в частна държавна собственост и бяха внесени като непарична вноска в капитала на „УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ЕАД.

Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов напомни, че през 1997 година при обособяването на „Пирогов“ като търговско дружество част от имотите , прилежащи към болницата не са й били прехвърлени. „Това беше проблем през цялото време. Благодаря за целесъобразното и справедливо решение“, заяви проф. Балтов. Директорът на „Пирогов“ изтъкна, че имотите ще бъдат използвани за довършване на модернизацията на лечебното заведение. „Може да бъде направено по-мащабно разпределение на площта с цел още по-добрата организация на медицинските грижи“, добави още проф. Балтов. Ще има възможност също болницата да изгради външна аварийна противопожарна стълба и съоръжение за достъпна среда на хора с увреждания към евакуационната стълба.