Новини

Започна ваксинирането в големите търговски центрове в София

Новите три ваксинационни пункта - в мол „Парадайс“ (ниво 0, Северен вход), мол „Сердика“ (ниво 0 до клиентски асансьори) и "Ринг мол"(на паркинга до Икеа) бяха открити днес в 13.00 часа и вече приемат първите желаещи да се имунизират срещу COVID-19. С тях местата за ваксинация през уикенда в София вече станаха 8. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Решение за отварянето в моловете бе взето по инициатива на управителите на търговските центрове след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова миналата седмица.

Работното време на ваксинационните пунктове е съобразено с активността на посетителския поток в моловете - от 13.00 до 18.00 часа. Столична община и СРЗИ осигуряват лекарски екипи и ваксини, както и на останалите 5 мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк "Дружба" и в кв. "Красна поляна".

Въпреки дъждовното време, днес до обед в пунктовете в парковете се ваксинираха общо 326 души. Някои от хората си поставят в тези пунктове вече втора доза от избраната от тях иРНК ваксина и получават европейския сертификат, с който могат да пътуват спокойно в повечето европейски държави. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на "Янсен". Работното време в пунктовете в парковете днес и утре е от 09.00 до 16.00 чса.

Над 3200 души се ваксинираха през първите три уикденда, в които работят мобилните кабинети в парковете