Новини

Георги Свиленски, БСП: Четири години питаме къде са договорите на "Автомагистрали" ЕАД

„Тази кампания, която гледаме в момента, изисква повече време и срещи с хората. Предишната беше ограничена заради коронакризата. Toва заяви в ефира на NOVA водачът на листата на БСП за България в 24 МИР Георги Свиленски. Според него за последните 11 години ГЕРБ са създали порочен модел за управление на държавата.

"Сега почват да излизат разкритията от всички министерства, защото досега нямахме обективно виждане. Имахме един министър-председател, които обикаляше по автомагистралите. Сега българите започнаха да виждат какво се е случвало”, поясни Свиленски.

"Четири години питаме къде са договорите на "Автомагистрали" ЕАД. Четири години ги криеха от парламента и депутатите", посочи той.

"Вие си спомняте как строителните фирми изкараха цялата механизация на Цариградско шосе да стачкуват и искат и моята оставка като народен представител. На мен, като депутат от опозицията и на колеги, които поискахме проверка на качеството на магистралите. Всичко, за което сме говорили вече излиза, но не казано от БСП, а от Сметната палата. Ще се потвърдят нещата и прокуратурата и съдът трябва да си влязат във функциите, защото българите не искат възмездие, а справедливост", допълни той.