Новини

„Била” открива 100 работни места край гр. Елин Пелин

От днес функционира първият в страната логистичен център на световната търговска верига „Била”. Съоръжението се намира край гр. Елин Пелин. На тържественото откриване присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, посланикът на Австрия Н.Пр. Герхард Райвегер, много гости и журналисти.

Борисов заяви, че откриването на такъв обект в условията на криза е показател за доброто сътрудничество между австрийския бизнес и България. Той се пошегува, че България ще докаже, че е по-добра дестинация за такива инвестиции, отколкото Румъния, където паралелно се реализират проекти на компанията REWE Group.

Специално от Виена пристигна и мениджърът на концерна - Верлер Вучер. Той приветства новия център и заяви, че в България компаниите съкращават персонала си, а REWE и „Била” продължават да наемат работници. „Последните 10 години показаха, че това не е само австрийска фирма, а и българска, защото 80% от стоките, които се продават във веригата, са на местни производители”, завърши Вучер.

Паркът е изграден само за няколко месеца, а направената инвестиция досега е в размер на 23 милиона евро.