Новини

Ремонтират училища и детски градини в СО с пари от Общинския приватизационен фонд

Ремонт на училища и детски градини в 16 столични района ще бъде финансиран тази година със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), реши днес Столичният общински съвет. Според внесения от мен и съпредседателя на фонда Стефан Марков доклад, средствата за ремонт на образователна инфраструктура са 2, 3 млн. лева.
В ДГ №162 „Вихрогонче“ (район "Красно село") ще се извършва конструктивно укрепване и изграждане на нова дъждовна канализация. В детска градина №151 ДГ "Леда Милева" ("Оборище") ще се извършват вътрешно обновяване. Ремонтът на покривите на ДГ №133 "Зорница" (район "Изгрев") и на ДГ №19 „Света София“ в "Лозенец" също ще бъде финансиран със средства от Приватизационния фонд.
Подобряване на средата за децата в столичните училища и градини ще се прави в район „Витоша“ (64 ОУ „Цар Симеон Велики“, в ДГ №46 „Жива вода“, в ДГ №112 „Детски мир“) и район „Люлин“ (27 СУ „Георги Караславов“).
Най-голям ремонт ще се прави в 75 ОУ „Тодор Каблешков“ в „Красна поляна“, където е необходимо да се подмени носещата конструкция на покрива. В "Нови Искър" ще бъдат обновени две детски градини - ДГ №132 в село Чепинци и 102 ДГ, филиал в кв. „Гниляне“.
Сред обектите, одобрени за финансиране със средства от СОПФ, са още читалище „Просвета 1929“ в с. Долни Пасарел, район „Панчарево“ и 150 ОУ „Васил Левски“ в кв. „Челопечене“, район „Кремиковци“.
Всички строителни дейности ще се извършват след провеждане на процедура от районните администрации за избор на изпълнител.