Новини

Носенето на предпазни маски на обществени места на закрито от днес отново е задължително в Израел

Носенето на предпазни маски на обществени места на закрито от днес отново е задължително в Израел, предаде Франс прес. Решението бе взето, след като еврейската държава регистрира увеличаване на броя на заразените с коронавирус, въпреки че на повече от половината израелци вече са поставени две дози от ваксина срещу ковид."Заради увеличаването на броя на заразените здравното министерство взе решение, че от обяд днес маските отново ще бъдат задължителни в закритите помещения", се казва в изявление на израелското здравно министерство.
Министерството отправи също така призив към израелците да носят предпазни маски при големи събирания на открито.
Задължението за носене на маски в закрити помещения няма да важи за децата на възраст под седем години, хората с увреждания и спортуващите в такива помещения.
Израелският премиер Нафтали Бенет предупреди в сряда, че ако в продължение на една седмица бъдат регистрирани по на над сто нови случая на заразяване с коронавирус на ден, носенето на предпазни маски в закрити помещения отново ще стане задължително, припомня Франс прес.
От понеделник израелските здравни власти регистрираха по над сто нови случая на заразяване на ден. Вчера в Израел бяха регистрирани 227 нови случая на заразяване.
Общият брой на заразените в Израел от началото на пандемията е над 840 хиляди.