Новини

Министър Комитова поздрави абсолвентите от Архитектурния факултет на УАСГ

„Ученето е през целия живот и Вие не бива да спирате да се учите. Давам Ви един съвет – да не спирате да се усъвършенствате! Защото ще практикувате тежка и отговорна професия и знанията, които сте придобили, няма да са Ви достатъчни, за да можете да ставате все по-добри във Вашата професия.“

С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се обърна към абсолвентите от Архитектурния факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

На специална церемония по връчване на дипломите на випускниците – архитекти тя поздрави младите си колеги и им пожела здраве, много късмет и да сбъдват мечтите си.

В обръщението си към завършилите студенти регионалният министър подчерта, че успехът на младите архитекти зависи единствено и само от тях самите. От това какви цели си поставят, колко високо вдигат личната си летва и какъв скок ще извършат в живота си.

„Вие сте младият човешки потенциал, който е безкрайно необходим на България, и кадрите, които ще се влеят в строителната индустрия, за да съградят застроената среда, която ни заобикаля такава, каквато Вие я искате“, каза още в обръщението си арх. Комитова.

Тя благодари на академичния състав на УАСГ за усилията, които полага всеки ден не само за обучението на студентите, но и за издигане престижа и авторитета на учебното заведение.

„В университета се преподават знания, но опитът се трупа, когато се работи на терен. Нито един университет в света не преподава опит. Опитът е лична Ваша отговорност – колко ще работите, колко ще сте активни, колко ще искате да сте добри, колко ще желаете да се усъвършенствате“, допълни Комитова и заключи: „Добре дошли в света на бизнеса!“

На събитието присъстваха и ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков, заместник-ректорите на учебното заведение проф. д-р инж. Славейко Господинов и доц. д-р арх. Гичка Кутова, деканът на Архитектурния факултет в УАСГ проф. д-р арх. Орлин Давчев, кметът на район Лозенец д-р Константин Павлов и други.