Новини

Общо 636 души се ваксинирали вчера в София, днес работят три пункта за имунизация в столичните паркове

Общо вчера в мобилните пунктове, разкрити от Столична община и СРЗИ, са се ваксинирали 636 души, от тях в парковете 453, сочи информация, публикувана на сайта на Столична община.
Днес мобилният пункт за ваксинация в Борисовата градина няма да работи. Причината е увреждане на палатките от бурята вчера. Останалите три пункта за имунизация в парковете Южен, Северен и парк Дружба ще бъдат отворени, както обичайно.
Между 9.00 и 16.00 ч всеки, който пожелае, може да си постави РНК или векторна ваксина в Южния парк, Северен парк, парк "Дружба" и в читалището в кв. Христо Ботев. От 13.00 ч до 18.00 ч. работят и трите пункта в моловете - "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол".
Пред парк "Заимов" срещу Националния център по заразни и паразитни болести е разположен и автобусът на СРЗИ, в който гражданите също могат да се ваксинират до 18.00 ч.
"Само личният пример и усилената работа на медиаторите, които да разясняват ползата и необходимостта от ваксинация ще помогнат за това хората да преодолеят страха и предразсъдъците. Милиони хора по света вече се ваксинираха, а виждате че се появяват нови варианти, които могат да се преодолеят само с имунизация", е коментирал проф. Тодор Кантарджиев, който е консултант на Столична община за ваксинационния процес в София.