Новини

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън по време на Шестата среща на върха на инициативата „Три морета“: Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, за да се изкорени корупцията в региона

„Има огромен потенциал за увеличаване на сътрудничеството и свързаността между страните от региона, което ще повиши тяхната сигурност и просперитет, а от това ще спечели целият свят”,  заяви президентът на САЩ Джоузеф Байдън, който се включи в Президентския панел на Бизнес форума на „Три морета” с видеообръщение.

Президентът Байдън изрази подкрепата на САЩ за действията на страните-участнички в Инициативата за засилване на интеграцията и свързаността, която по думите му, засилва връзките с европейските институции и води до постигането на дълго преследваната цел за създаване на обединена, свободна и мирна Европа. Джоузеф Байдън призова и за изграждането на  по-устойчиви и екологичносъобразни икономики, както и за инвестиции в качествена инфраструктура, като се елиминира корупцията, която лишава твърде много държави от шансовете им да постигнат успех. "Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си, за да се изкорени корупцията в региона", допълни още той. 

Американският държавен глава обяви, че САЩ твърдо застават зад политическия проект.