Новини

Министър Кирил Петков: Много съм горд, че една немска компания на бъдещето за електрически автомобили ще направи основното си производство в град Ловеч

Много съм горд, че една немска компания на бъдещето за електрически автомобили ще направи основното си производство в град Ловеч. Това каза на пресконференция служебният министър на икономиката Кирил Петков по време на подписването на меморандум с германската компания e.GO за изграждането на завод за електромобили у нас. „Новината, която обявихме преди една седмица, в този момент става реалност. Много съм горд, че една немска компания на бъдещето за електрически автомобили ще направи основното си производство в град Ловеч. Инвестицията е за 140 млн. евро и се надяваме, че работните места ще бъдат над 1000“, заяви Петков.

„Голяма част от добавената стойност ще се произвежда в България, не е само сглобяването. Цялата алуминиева конструкция ще бъде произведена в България. Кабелите ще бъдат произведени в Ямбол. Имаме още няколко български доставчика, които ще работят с тях и всичко ще се случи в Ловеч. Имаме нужда от точно такива работодатели с висока добавена стойност, експортно предприятие с идеята да расте и тук да стане хъб за електрическите автомобили“, допълни министърът.