Новини

Любомир Станиславов, „Аутомотив клъстер България“: Много сме горди с това, което постигнахме в България

Много сме горди с това, което постигнахме в България. Това каза изпълнителният директор и член на борда на „Аутомотив клъстер България“ Любомир Станиславов по време на подписването на меморандум с германската компания eGO за изграждането на завод за електромобили у нас. „Няма нищо случайно в датите. На тази дава преди 9 години беше създаден Автомобилният клъстер в България. Много сме горди с това, което постигнахме в България и само си представяме какво може да стане в следващите 9 години“, заяви Станиславов.

Али Везвей от e.GO посочи: „За мен е чест да съм тук. Не мога да опиша колко сме развълнувани от това, което става сега. Първо искам да благодаря на Министерството и на министър Петков за неговото лидерство, визията му и доверието му не само в нашата компания, но и в немската технология. Много съм горд, защото това е технология на бъдещето, която ще бъде произвеждана тук в тази красива страна“.
„По този начин не само ще разширим електрическият клъстер и ще произвеждаме електрически автомобили, но ще дадем възможност на хората да шофират достъпни, чисти и екологични автомобили. Надявам се да имаме успех и това партньорство да продължи и в бъдеще“, заяви той.

Матюс Брайтлинг от e.GO заяви, че двата екипа работят чудесно заедно и много се радва, че ще осъществят този проект заедно. По думите му този проект ще продължи 2 години в България.