Новини

Мустафа Карадайъ, ДПС: "Ниската избирателна активност тепърва ще подлежи на анализ

ДПС запазва относителния си дял. Това каза на пресконференция лидерът на партията Мустафа Карадайъ. "Ниската избирателна активност тепърва ще подлежи на анализ", каза още той.

Той благодари и поздрави всички български граждани, които са участвали в изборите за 46 НС.

Карадайъ подчерта, че ниската активност тепърва ще подлежи на анализи. „В този ред на мисли ниската активност заедно с ролята на служебния кабинет в изборния процес, ние в ДПС отделно ще коментираме и анализираме. През последните 12 години ние бяхме най-активни и призовавахме за нормалност в политиката и за диалог. За тези избори запазиха мотото за рестарт на държавността. Ако през април се даде старт на процеса на рестарт на държавността, но промяната е възстановяване на нормалността в политиката“, подчерта той.

Карадайъ каза, че ДПС когото и да подкрепи, ще го направи с условие и ДПС няма да подкрепя безусловно. „Условията са възстановяване на нормалността в политиката и на демокрацията. Държавните органи трябва да функционират спрямо Конституцията, в помощ на бизнеса и хората. Държавният апарат не трябва да е подчинен на тези, които са на власт. Възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични средства. Другото ни условие е да има ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната на база приоритетите на ЕС“, допълни още той.