Новини

Над 25 хиляди нови случая на коронавирус и малко под 800 починали в Русия

Над 25 хиляди нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в Русия. Починали са малко под 800 човека, предаде ТАСС, като се позова на властите.

Федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция съобщи днес за 25 111 нови случая на коронавирус за изминалите 24 часа - в унисон с нивата по време на сегашната мощна епидемична вълна в страната. Регистрираните заразени в Русия, с население от 144 милиона души, вече са повече от 5,933 милиона. Страната е на четвърто място в света по този показател след САЩ, Индия и Бразилия.

Смъртните случаи през последното денонощие са 787 - третият най-голям брой от началото на пандемията. Все пак бе прекъсната серията от четири поредни денонощия на рекордна смъртност.

Мрачният рекорд в Русия бе подобрен девет пъти от началото на този месец.

Смъртните случаи, свързани с коронавируса, в страната вече са над 147 хиляди. Това прави Русия най-тежко засегнатата от пандемията държава в Европа. При това според федералната статистическа служба Росстат броят на починалите е два пъти по-голям - 290 хиляди само до края на май.

Епидемията в страната набира сила с появата на идентифицирания първо в Индия вариант Делта на коронавируса. Главни огнища са столицата Москва и вторият по големина руски град, Санкт Петербург, където ограничителните мерки бяха затегнати през последните седмици.

Властите засега не искат да въвеждат всеобщ локдаун, като този през пролетта на миналата година, за да запазят вече пострадалата от пандемията икономика.

Cross.bg