Новини

9553 дози срещу COVID-19 са поставени в мобилните пунктове за 2 месеца

9553 дози ваксина срещу COVID-19 са били поставени в мобилните имунизационни пунктове в София през изминалите 8 уикенда. Кампанията, организирана от Столична община и СРЗИ бе открита на 29 май т.г. с мобилни кабинети в столичните паркове. Заради високите температури по-късно пунктовете бяха преместени в климатизирани помещения в 5 търговски и 2 културни центъра.
С логистичната помощ на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване", медицински екипи от общинските многопрофилни болници и ДКЦ-та ваксинират желаещите граждани с предпочитаната от тях ваксина.
През изминалата събота и неделя общо 1067 души решиха да се имунизират в пунктовете в "The Mall" , "България мол", "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол", както и в Културния дом в кв. "Дружба" и в читалище "Асен Златаров" в кв. "Христо Ботев".
През работните дни на седмицата ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та. От 17 май т.г. до момента там са поставени над 10 296 дози ваксини срещу COVID-19 от всички разрешени от ЕС видове.