Новини

Министър Виолета Комитова: Каня всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Апостол Минчев, на среща в министерството в петък

"Вчера имахме среща с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“. Беше по други въпроси и проблеми. Те не споделиха с нас, че имат намерение да извършат това действие -  да спре всички строителни дейности на Агенцията, което по-късно разбрахме от кметове на общини и граждани. Поради тази причина вчера уволних председателя на УС на АПИ Апостол Минчев", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на извънреден брифинг. 

"Не мога да кажа още какви обекти са спрени. До края на вчерашния ден ми звъняха фирми и кметове. Всички тях сме поканили на среща в петък, за да обсъдим какъв е точно проблемът. Минчев е издал нареждане, което не е обсъждано с мен и не съответства на политиката на МРРБ. Вероятно това е своеволно решение, което категорично противоречи на нашата политика", посочи още тя. 

Комитова сподели, че заедно с министра на финансите Асен Василев са изпратили днес сигнал до Главния прокурор на Република България Иван Гешев. В него се сезира Прокуратурата на Република България за действията на Агенция „Пътна инфраструктура“ по разходването на средства от държавния бюджет на Република България, установени в хода на съставянето на анализ за разходването на средства от държавния бюджет от Министерството на финансите въз основа на документи и справки, предоставени от АПИ.