Новини

Христо Иванов, "Демократична България - Обединение": Трябва да осигурим бързото внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост

"В този парламент трябва да отстоим българския национален интерес. Трябва да отстоим истината, но трябва да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство". Това заяви Христо Иванов от "Демократична България - Обединение" в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрани.

"Позволете ми първо да ви поздравя с това, че започваме заедно да орем държавната нива и да пожелая на всчики енергия и здрав разум. България е в криза. България е в криза и най-очевидното изявление и проявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно, нормално управление. Нямаме управление, което се ползва с доверие и парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула", сподели Иванов.

По думите му страната е изправена пред сериозни предизвикателства. "На първо място подготовката за задаваща се следваща COVID вълна. Още утре на председателски съвет ще сондираме колегите от другите парламентарни сили какви мерки можем да вземем. Дали да не излъчим контактна група, която да уточни какво бихме могли да направим в парламента заедно, за да започнем да подкрепяме бързо усилията на слжебния кабинет и здравните власти", подчерта още Христо Иванов.

"Трябва да осигурим бързото внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост и да се гарантираме, че парите няма да бъдат откраднати", сподели той.