Новини

Министърът на финансите Асен Василев ще проведе Трети Обществен съвет

Министърът на финансите Асен Василев ще проведе Трети Обществен съвет, който ще бъде посветен на проекта за актуализация на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г., подготвен от Министерството на финансите. Съветът е в продължение на инициативата на министъра за провеждане на Обществени съвети към министъра на финансите, които целят да осигурят максимална прозрачност на публичния дебат за разходването на бюджетните средства.

В дискусията на Третия Обществен съвет по темата за актуализацията на бюджета са поканени да участват представители на министерствата, ангажирани в процеса по актуализацията, икономисти, членове на национално представените работодателски и синдикални организации и на неправителствения сектор.

Третият Обществен съвет ще бъде излъчван на живо на 22.07.2021 г., четвъртък, от 14 ч. в YouTube на адрес  https://youtu.be/17TxmO2dJqU, както и на Facebook страницата Обществени съвети към министъра на финансите.    

Презентацията на министъра на финансите ще Ви бъде изпратена по електронната поща и ще бъде публикувана в рубриката „Обществени съвети към министъра на финансите“ на сайта на МФ.