Новини

Олимпийските шампиони на България харесаха „Арена Армеец”

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков представиха днес „Арена Армеец София” на олимпийските шампиони на България. В новоизграденото съоръжение има създаден кът на олимпийския шампион със снимки на всички златни медалисти на България.
„Приятно е да виждаме шампионите на портретите. Боян Радев даде едно предложение, което с Дянков много ни хареса - да направим скулптури на всички олимпийски шампиони и да се сложат около залата. Мисля, че и олимпийските шампиони останаха доволни от това, че сме увековечили техните постижения. Тук ще бъдат почетени и бъдещите олимпийски шампиони. В условията на криза ние сме скромни - Русе, Пловдив и тук, в Бургас също има зала. Ние не сме Германия - във всяка провинция да има такава зала. Нито по времето на социализма, нито на демокрацията имахме такава зала, а ние я направихме в криза - нека бъдем реалисти”, заяви Бойко Борисов.

Строителите от „Главболгарстрой” показаха плановете за разширяване на спортния комплекс и изграждането на велоалеи. След церемонията гостите имаха възможност да се насладят на съоръжението от специална платформа на височина 42 метра.