Новини

Премиерът Стефан Янев: Ситуацията е нетипична и личността на премиера е много важна

Премиерът Стефан Янев: Ситуацията е нетипична и личността на премиера е много важна, пожелавам успех на Пламен Николов. Това каза премиерът Стефан Янев пред журналисти при посещението си на Илинденския събор в село Гела. „Не познавам Пламен Николов. Не съм имал честта дори да разговарям с него, независимо че човекът вече е народен представител. Пожелавам му успех. Да има качества и нерви, за да бъде в състояние да води. Ситуацията е нетипична и личността на премиера е много важна, предвид факта, че електоралната подкрепа за бъдещ кабинет не е достатъчно ясна“, посочи премиерът.

„Неговата личност е от изключителна важност. Дали той е консенсусен и дали ще получи очакваната подкрепа в парламента, за да може да бъде съставено правителство. Този консенсус ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с един достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформи, които смята да направи. Ако това не се случи, алтернативата е някакъв вид криза, задълбочаване на политическата, а може би и поява на междуинституционална криза“, добави Янев.

По повод Илинденския събор в село Гела премиерът заяви: „Поздравление за организаторите. Радвам се да бъда тук и да споделя този празник с хората“.