Новини

БСП ще покани за разговори във вторник кандидата за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов

"Запознахме се с колегите по време на преговорите за
политики и Пламен Николов беше част от преговорния екип на
"Има такъв народ" в частта образование". Това коментира
лидерът на БСП за България Корнелия Нинова пред
журналисти днес от връх Бузлуджа. Нинова беше там по повод
отбелязването от БСП на 130-годишнината от началото на
организираното социалистическо движение в България с
поднасяне на венци и цветя пред паметниците под върха - на
Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд
и на Първооснователите.
Корнелия Нинова каза още, че по време на срещата Николов е показал компетентност и диалогичност в тази сфера /на образованието/. "Разбира се това не е достатъчно, затова във вторник ще го поканим на общо събрание на Парламентарната група и на нашите коалиционни партньори. Искаме да го изслушаме и да получим гаранции, че това, за което се договорихме по време на преговорите за политики, ще бъде изпълнявано от следващия Министерски съвет", коментира Нинова.
Вчера след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, зам.-председателят на БСП по публични политики Ирена Анастасова също съобщи за БТА, че БСП ще покани кандидата на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов на разговор в парламентарната група.
"Бихме искали да има такава среща, защото ние сме уточнили приоритетите и предстои да работим по формата на подкрепа на тези приоритети - дали ще бъде споразумение, дали ще бъде програма на правителството, но ние държим да проведем този разговор, за да може да имаме и някаква форма на подкрепа, която да е писмена", посочи Анастасова.