Новини

Над 35 км от пътната мрежа на област Добрич са ремонтирани през тази година или предстои да се ремонтират до средата на следващата

Над 35 км от пътната мрежа на област Добрич са ремонтирани през тази година или предстои да се ремонтират до средата на следващата. За други близо 92 км Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила изработване на технически проекти за основен или превантивен ремонт. Това заяви народния представител от ГЕРБ/СДС Деница Сачева в личната си страница във Фейсбук след получен отговор на парламентарен въпрос н служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.
 
"Дейностите, които се изпълняват през 2021 г., стартираха по време на нашето правителство и са на стойност 35 млн. лв. Вече са готови три от шест отсечки – 4,5 км от Околовръстния път на Добрич, 5,5 км от пътя, който свързва Добрич и Крушари с румънската граница, както и трасето между Каварна и Българево. Преди да се въведат в експлоатация на последните два предстои да се монтира вертикална сигнализация", става ясно още от отговора.
 
"До края на октомври трябва да завършат ремонтите при кръговото на кв. „Рилци“ и разклона за село Врачанци и на близо 8 км от пътя ГКПП Кардам- Генерал Тошево-Добрич-Варна. Единствено 10-километровата отсечка между Ветрино, Тервел и Алеково няма да е готова до края на годината и се очаква да бъде отворена в края на май 2022 г. Техническите проекти за пълна рехабилитация ще са за два пътя - Генерал Тошево-село Лозница и село Захари Стояново-Дуранкулак. Ще бъдат разработени и още три проекта за частични ремонти на отсечки от пътищата: II-71 Околовръстен път Силистра-Средище-Хитово-Карапелит-Околовръстен път Добрич-Батово-Оброчище, III-901 Шабла-Фар „Шабла“-Тюленово-Камен бряг-Българево-Каварна и III-7105 (Средище-Хитово)-Балик-Козлодуйци-Добрич", пише още в отговора на министър Комитова.