Новини

Народното събрание изслуша служебните министри на транспорта Георги Тодоров, на енергетиката Андрей Живков и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев

Народното събрание изслуша служебните министри на транспорта Георги Тодоров и на енергетиката Андрей Живков и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров отговаря на въпроси на депутати във връзка с концесията на Летище София. Искането за изслушване беше внесено от Ивайло Мирчев от ПГ на „Демократична България“. Пред народните представители Георги Тодоров заяви, че в проекта за актуализация на държавния бюджет, внесен от Министерския съвет, има предвидени 30 млн. лв. за компенсиране на българските авиокомпании заради пандемичната криза.

Народният представител от ПГ „Има такъв народ“ Живка Железова беше вносител на искането за изслушване на служебния министър на енергетиката Андрей Живков. Той отговаря на въпроси, свързани с транспониране на европейска директива в български нормативни актове.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев беше изслушан за управлението на ловните стопанства, ловните бази и договорите за управлението на ловните територии в Република България. Предложението беше внесено от народни представители от ПГ на "Демократична България".