Новини

КСБ има удоволствието да Ви покани на специализирано изложение и конференция, посветени на предизвикателствата пред проектирането и строителството на почти нулевоенергийни сгради (ПНЕС) в България

Камарата на строителите в България има удоволствието да Ви покани на специализирано изложение и конференция, посветени на предизвикателствата пред проектирането и строителството на почти нулевоенергийни сгради (ПНЕС) в България, които ще се проведат от 2 до 4 септември 2021 г. в градовете Пазарджик и Пловдив.

Домакин на събитието е Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик, където ще се състоят повечето от планираните инициативи, а организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Камарата на строителите в България, подпомогнати от проект nZEB Roadshow на програма Хоризонт 2020.

Събитието ще предложи поглед върху успешните практики и технологичните иновации за проектиране и строителство на почти нулевоенергийни сгради от Европа и България, както и върху съвременните тенденции за професионалното образование и обучение в областта на енергийната ефективност и възобновяеми- те енергийни източници.

В програмата са включени:
• Специализирано изложение на строителни материали и компоненти, подходящи за почти нулевоенергийни сгради
• Професионални обучения за проектанти и строителни специалисти по сертифицирани международни програми
• Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии
• Различни тематични сесии с участието на авторитетни български лектори
• Посещение на сертифицирана пасивна сграда в село Марково, община Пловдив

Един от акцентите на събитието е специализирана кръгла маса по въпросите на професионалното образование и обучение в областта на енергийната ефективност, за участие в която са поканени представители на МОН, НАПОО, професионални гимназии, браншови организации, строителни фирми и доставчици на материали и оборудване.

Посещението на всички мероприятия по време на събитието е безплатно. За участие в кръглата маса и в специализираните обучения за проектанти и строителни специалисти се изисква регистрация. Пълната програма за събитието, както и регистрационните форми, могат да се видят по-долу.

Участието в специализираните обучения за проектанти и строителни специалисти също е безплатно, но местата са ограничени, а формата за регистрация е достъпна на адрес: https://forms.gle/LodgMtfpnJp4AvWr7
За регистрация за кръглата маса, посветена на тенденциите в професионалното образование и обучение, попълнете следната форма: https://forms.gle/3Wa2hU4fAkwWzfds6

 

Предложените теми ще представляват интерес за всички строителни специалисти, архитекти и проектанти, предвид динамиката на развитие на въпросите, свързани с енергийната ефективност, и предвижданията по Плана за възстановяване и устойчивост и националната програма. Подобни обучения са предвидени и в други градове.

Валентин Николов, изп. директор на КСБ