Новини

Работниците и служителите от “Автомагистрали-Черно море” блокираха днес части от магистралите „Хемус“ и Тракия“

Работниците и служителите от “Автомагистрали-Черно море” блокираха днес части от магистралите „Хемус“ и Тракия“, се съобщава на сайта на КНСБ.

Те отново протестираха заради неплатени заплати и блокирана дейност на фирмата. Работниците затвориха пътния възел на АМ “Хемус” край с. Белокопитово.

"Искаме си парите. Няма да се откажем. Ако се наложи, ще дойдем отново тук", категорични бяха работниците, а Петя Стоянова, секретар на синдикалната организация във фирмата обясни, че “никой отникъде не ни се е обаждал и не ни дава отговор кога ще ни бъде платено”.

Работниците на дружеството от Бургас пък блокираха в 10,30 часа едното платно за движение на изхода на Бургас към магистрала “Тракия”.

Те затвориха и пътя Русе-Разград, в района на кръстовище на изхода на крайдунавския град. Председателят на синдикалната организация на КНСБ в дружеството Господин Янков обясни, че ситуацията във фирмата е критична. “В компанията работят около 750 души. Вече става страшно. Заплатите са забавени. Само в последните един-два месеца са напуснали около 150 работници”, каза Янков.

Участниците в протеста разпънаха 100-метров трибагреник, както и транспаранти с надписи: “Стига обещания. Дайте ни изработеното” и “Искаме си парите”. Движението на автомобили в блокирания участък от пътя се пренасочваше от полицейски екипи по обходни маршрути.

По време на протеста на място пристигнаха служители на Областното пътно управление в Русе и се опитаха да връчат акт за нарушение на Господин Янков заради затворения преди седмица републикански път Русе-Разград, тъй като тогава е бил организатор на протеста. Лидерът на синдикалната организация в компанията отказа да го подпише.

Гледат да ни смачкат. Те мислят, че като ни смачкат, ще се откажем. Протестните действия ще продължат, докато имаме успех”, каза Янков. Пламен Петков – член на синдикалната организация на КНСБ в дружеството, който бе организатор на днешния протест, обясни, че са уведомени всички институции и въпреки това служители на Областното пътно управление са го поканили да му връчат и на него акт заради затворения път.

Протестните действия продължават до изпълнение на исканията на работещите.