Новини

Министър Комитова: Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите и осигуровките на работниците от "Автомагистрали- Черно море" АД

Обмисляме решение месец по месец да намерим пари за заплатите и осигуровките на работниците от "Автомагистрали- Черно море" АД. Това съобщи пред журналисти в парламента служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.


Министър Комитова заяви, че протестът трябва да бъде насочен към предишния регионален министър Петя Аврамова и към бившия шеф на "Автомагистрали" АД Стоян Беличев, тъй като той е сключил финансово необезпечен договор с фирмата изпълнител "Автомагистрали-Черно море", предаде БТА.

"Цената на тази услуга е около 65 и се искат още 36 млн. лв., които не са разплатени", посочи министърът. Тя коментира, че, от едната страна, стоят шефовете на "Автомагистрали-Черно море" АД, а от другата - подписът на г-н Беличев". Още когато се подписва, г-н Беличев е наясно, че договорът е необезпечен финансово, разясни Комитова.

Тя обясни, че за „Хемус“ също има целеви средства и преди няколко дни министерството се е разплатило с фирмите, които работят там от тези средства, защото не са похарчени.