Новини

Aрх. Иван Шишков, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството: Бяхме изключително изненадани, че на лотове 4, 5 и 6 на АМ „Хемус“ има започнало строителство

"Бяхме изключително изненадани, че на лотове 4, 5 и 6 на АМ „Хемус“ има започнало строителство. При тях има само влезли в сила подробни устройствени планове и само за лот 4 има решение на правителството за отчуждаване на земи". Това заяви зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в сутрешния блок на bTV.

"Направихме една пресконференция по време на първата проверка на министър Виолета Комитова и тогава всички видяхме, че беше импровизирана една автокъща със строителна техника. Беше започнало наистина да се копае. Ясно трябва да се каже, че особено на лот 4 има започнало незаконно строителство, очевидно го е имало още преди служебния кабинет да стъпи в длъжност", заяви той.

От думите му стана ясно, че няма сключени договори за строителство на тези лотове, а само договори за проектиране и закупуване на материали.