Новини

Десислава Христова, "Автомагистрали" ЕАД: Притеснително е, че по участъци 7, 8 и 9 на АМ "Хемус", където сме на ниво идейни проетки, вече са раздадени милиони аванси за бъдещи несигурни дейности (видео)

„Поставени сме в една особена ситуация, като ръководство, защото това са заварени договори за милиарди. Първият ин хаус договор е за първите шест участъка за АМ „Хемус” от края на 2018 година. Три месеца по-късно са започнали превъзлагания на поръчки без съответните процедури за обществени поръчки. Сключвани са договори за доставки на материали, наем на техника и прокетиране". Това заяви Десислава Христова от "Автомагистрали" ЕАД по време на заседание на Временната комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години.

"Раздадени са множество аванси. Притеснително е, че по участъци 7, 8 и 9 на АМ "Хемус", където сме на ниво идейни проетки, вече са раздадени милиони аванси за бъдещи несигурни дейности", сподели още тя.