Новини

Президентът Румен Радев: Необходимо е съставянето на правителство около ясни ценности и с безспорни познати на обществото личности

Размиването на политическата отговорност зад експертна или друга подобна управленска формула няма да реши проблемите по разграждането на проваления властови модел, заяви държавният глава при връчването на третия мандат за съставяне на правителство

Вярвам, че хилядите почтени и честни социалисти, които познавам, и вътрешнопартийната демокрация ще бъдат гарант че третият мандат ще бъде използван за съставяне на правителство около ясни ценности, около отчетлив политически профил и от безспорни познати на обществото личности, защото България има нужда от лидерство. Това заяви президентът Румен Радев при връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание „БСП за България“. Държавният глава добави, че сред причините да избере парламентарната група на „БСП за България“ за третия мандат за съставяне на правителство са и изповядваните от БСП ценности свобода, солидарност и справедливост. Откритостта и диалогичността на партията при досегашните усилия за съставяне на кабинет също бяха откроени от президента.

 

Размиването на политическата отговорност зад експертна или друга подобна формула при съставянето на кабинет няма как да реши проблемите по разграждането на проваления властови модел, а това е историческата задача пред нас, изтъкна държавният глава, връчвайки мандата за съставяне на кабинет на председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

Разбираме отговорността, която поемаме в момента. Знаем, че България е изправена пред изпитания, посочи Нинова и увери, че парламентарната група на „БСП за България“ ще положи усилия за съставянето на редовен кабинет, който да промени досегашния модел на управление и да гарантира стабилност на България и сигурност за българските граждани в следващите месеци.