Новини

И днес ще бъдат отворени "Зелените коридори" за ваксинация в София

И днес ще бъдат отворени "Зелените коридори" за ваксинация в София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Желаещите граждани да си поставят ваксини могат да го направят в пунктовете в "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 часа, както и в пункта, разположен в Културния дом в ж.к. „Дружба“, който ще бъде отворен от 9.00 часа до 16.00 часа.

Ще бъде отворен и още един пункт – в Народно читалище „Асен Златаров“ в кв. „Христо Ботев“ с работно време от 9.00 до 16.00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени в ЕС ваксини.

Медицинските екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини, са от 12 ДКЦ, 17 ДКЦ, 11. ДКЦ, IV МБАЛ и II МБАЛ. Кампанията се осъществява с помощта на Столичната РЗИ и екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

До момента в "зелените коридори" през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини.

През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та. Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да бъде намерена тук.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. В сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на ваксинираните на територията на Столична община по идея на кмета София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ. "За нас е изключително важно повече хора да се ваксинират. Чрез „зелените коридори“, изнесените пунктовете и посещенията на място подпомагаме и насърчаваме ваксинирането – каза кметът на София Фандъкова и припомни, че от 1 септември се приемат и заявки за поставяне на ваксини на работещите в училища и детски градини. Столичната община стартира и нова информационна кампания под надслов "Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!".