Новини

Министър Андрей Кузманов поздрави световната шампионка по планинско колоездене Изабела Янкова

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Изабела Янкова, която триумфира със световната титла по планинско колоездене при девойките на шампионата във Вал ди Соле (Италия). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Българката беше най-добра в своята възрастова група и остави далеч след себе си Кине Хаугьом (Норвегия) и Грейси Хемстрийт (Канада). Разликата при спускането между Янкова и нейните конкурентки беше над 10 секунди.

“Успехът Ви е доказателство, че България разполага с изключителен талант в планинското колоездене. Само три седмици след като спечелихте европейската титла се поздравихте и със световната. Това е огромна награда за положения труд и усилените тренировки. Вярвам, че заедно с треньорския екип ще продължите да печелите отличия за страната ни. Пожелавам Ви да постигнете целите, които си поставяте и да бъдете винаги на върха в този толкова труден спорт. Българската спортна общественост цени високо Вашите постижения и Ви е признателна за миговете на радост, които й носите”, посочва министър Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до световната шампионка.