Новини

Утре служителите на "Автомагистрали-Черно море"АД излизат на протест заради нерешения проблем с изплащането на възнагражденията им

Синдикалната организация на КНСБ в "Автомагистрали-Черно море"АД, гр. Шумен  съобщиха, че утре, 1 септември, от 11 часа ще се състои протест на работещите в дружеството заради нерешения проблем с изплащането на възнагражденията им. Казусът е резултат от неплатените от държавата средства за ремонта на отсечка от Автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Акцията на недоволство ще се проведе пред сградата на Министерския съвет и тази на Президенството. Протестиращите са заявили, че ще блокират движението в двете посоки на прилежащите булеварди. 

От синдикалната организация съобщават, че протестът е заради липсата на цялостно решение от страна на МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“ довела до: "- Забавяне на заработените с честен труд заплати;- Принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали;- Предстоящи съкращения, поради невъзможност да се работи, без да се осигури ритмично заплащане на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали;- Периодично спиране на електроснабдяването,доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени, което рефлектира и върху работещите и работните места във фирмите доставчици;- Влошаване на финансовото състояние на „АвтомагистралиЧерно море“ АД – усвояване на застраховки и банкови гаранции за плащане, необслужване на банкови кредити и гаранции, което рефлектира върху работещите и работните места".

От синдикалната организация заявяват, че техните граждански и протестни действия ще продължат до получаване на всички изработени с честен труд средства, за да запазят трайните си работни места, включително и чрез бунт и гражданско неподчинение.