Новини

Еврокомисар Мария Габриел: Професионализмът на екипа на в. „Строител” вдъхновява и дава надежда

Емил Христов

Прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова се срещна с еврокомисаря по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“ Мария Габриел в сградата на Представителството на Европейската комисия в България, където й връчи издадената от вестника книга „Строител. Интервюта“.
Тя съдържа знакови интервюта с личности, оставили своя отпечатък върху българския обществено-политически и икономически живот, а също и такива, свързани с развитието на Камарата на строителите в България и строителния бранш.
В книгата г-жа Николова написа: „На най-успешния български еврокомисар. С уважение и благодарност за добрата съвместна работа и пожелание да бъдете все така визионер, креативна и вдъхновяваща жена“.
„Много рядко се среща такъв професионализъм като Вашия, който вдъхновява и дава надежда“, сподели от своя страна еврокомисар Мария Габриел. Тя изрази своите благодарности, че темите, които намират място на страниците на изданието, винаги са на достъпен език и високо ниво. „Те позволяват на човек да разшири своя кръгозор, дават перспективи и носят много ползи, което е безценно. За мен е чест да бъда в тази книга“, посочи Мария Габриел.