Новини

Министерството на туризма и операторът на Летище София поставиха началото на сътрудничество в подкрепа на българския туризъм

Министърът на туризма Стела Балтова проведе среща с Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на оператора на летище София - „СОФ Кънект“ АД. Двамата обсъдиха възможностите за подпомагане на зимния туризъм в България чрез редица предстоящи инициативи, като откриването на нови линии и промотиране на дестинация България през цялата година. 

„Работим усилено за разширяване на възможностите за пътуване и откриването на нови маршрути, които да доведат повече туристи до зимните курорти на България“, увери Хесус Кабайеро. Той сподели пред служебния министър и експертите от Министерството на туризма плановете на новия мениджмънт да превърнат летище София в съвременно и конкурентно европейско летище, като подобрят средата и преживяването за пътниците и туристите. В същото време, то има потенциала да се развива и да се превърне в регионален хъб. 

Летище София разработва и нов корпоративен сайт, на който ще бъде представено логото с хиперлинк към националния туристически портал на България Bulgariatravel.org. 

„България е красива държава и има какво да покаже целогодишно. Популяризирането й като дестинация в Европа, Близкия Изток и Северна Америка е наша обща цел“, заяви изпълнителният директор на летищния оператор.

Министър Балтова изтъкна, че изключително полезно сътрудничество би бил обменът на данни и информация между министерството на туризма и летище София. В разговора бе обсъдено още как в светлината на пандемията да бъде облекчен визовият режим за пътуващите от трети страни извън ЕС, най-вече тези от Близкия Изток.