Новини

Между 17-19 септември ще се проведе Българско национално първенство за килови яхти 2021

Българско национално първенство с килови яхти се организира от Българска федерация по ветроходство с генерални партньори Некст Консулт и Salesforce, и любезната подкрепа на домакините на първенството – яхтено пристанище Марина Несебър.

Първенството подкрепят още бранда Cutty Sark, винарска изба Katarzyna Estate, бар Jet Port Bar&Dinner и медйни партньори вестник "Строител", DigitalK, списание Technews, 3eNews медия, списание HiDrive.

Повече от 35 килови лодки и 400 участници ще се състезават в клас IRC и ORC с амбицията да се превърнат в следващите шампиони и да окичат златните медали.

Националното първенство ще се проведе в три последователни дни, изпълнени с много емоции, усилия и вълнения не само за екипажите, борещи се за победа, но и за всички присъстващи.

Т.нар. „гонки“ или състезанията между лодките от съответния клас са изключително атрактивни за зрителите, а трасето им е разположено по начин, позволяващ да бъдат наблюдавани през цялото време, вкл. от брега.

Тридневната регата ежегодно се наблюдава от повече от 700 души на брега. 

Първият ден на регатата се очерава вълнуващ не само от спортна гледна точка, но и за бизнеса. В следобедните часове на петък (17.09.) ще се проведе специализирано събитие, организирано от Некст Консулт и Salesforce, в което участие ще вземат собственици и управители на водещи компании, опериращи в страната. 

Вдъхновяващи презентации и лични истории ще бъдат споделени, а аудиторията ще се зареди с нови идеи, нови посоки за развитие и още повече енергия и стремеж към успехи. И това не е всичко.

В края на деня ще се проведе нетуъркинг събитие с участниците в първенството, ВИП гости, партньори на регата и организаторите на мероприятието. Събитието ще бъде придружено, разбира се, с хубава музика и добро настроение, така че подобаващо да закрием летния сезон.

Запазете си датите 17-19 септември, планирайте пътуване до красивия, античен Несебър и поне за малко станете част от тази вълнуваща и впечатляваща култура – ветроходството. Не забравяйте да вземете и децата си! Децата са бъдещето на всяка нация и бъдещето на всеки спорт, а наша отговорност е да ги научим да ги харесват и да ги познават.