Новини

Татяна Дончева,ИБГНИ: След като "БСП за България" върнат мандата на 7 септември е разумно НС да продължи да работи още две седмици

С прокарването на промените в Закона за НСО със само 101 гласа „Има такъв народ“ се връщат към тълкуването на парламентарния правилник в стил от управлението на ГЕРБ. Това заяви в ефира на bTV зам.-председателят на Народното събрание Татяна Дончева (ИБГНИ).

Тя сподели и мнението си за държанието на председателя на Народното събрание Ива Митева (ИТН), като според нея Митева в рамките на днешния ден е променила на 180 градуса позицията си по казуса и, след като първоначално обяви вчерашното гласуване за невалидно, след това заяви, че законопроектът е приет на първо четене – въпреки спазвания до момента принцип да не се допуска приемане на текстове с по-малко от 121 гласа.

Дончева подчерта, че проблем е бил и първоначалният призив на Митева за прегласуване днес.

Според нея е нормално главният прокурор да се пази от НСО.

Тя коментира  и информацията, че "БСП за България" ще върнат мандата на 7 септември, като подчерта, че е според нея е "разумно" Народното събрание да продължи да работи още две седмици, за да се направят промени по съдебната реформа.