Новини

Столичната община разкрива днес "зелен коридор" за поставяне на ваксини в столичното метро

Столичната община разкрива днес "зелен коридор" за поставяне на ваксини в столичното метро, съобщават от общината.
Новият изнесен кабинет започва работа по искане на кмета Йорданка Фандъкова с цел ускоряване процеса на ваксинация в столицата.
Изнесеният кабинет ще се намира в метростанция НДК, входът е от пешеходната част на бул. "Витоша" и ще работи през делничните дни. На 7 септември ще бъде отворен от 13:00 до 19:00 ч. Вторник и четвъртък работното време ще е от 13:00 до 19:00 ч, а в сряда и петък - от 8:00 до 13:00 ч.
Във ваксинациония пункт ще работят медици от 12 ДКЦ. Ваксините са осигурени от Столичното РЗИ, а организацията се осъществява от екип на дирекция АПП на Столичната община.
От общината припомнят, че през делничните дни работят кабинети за поставяне на ваксини в следните ДКЦ-та - осмо, 11-о, 12-о, 13-о, 18-о, 20-о и 24-о.
Продължава и инициативата за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на контактния център на Столичната община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.