Новини

Продължава протестът на пътностроителния бранш

Продължава протестът на пътностроителния бранш на бул. „Цар Освободител“ в София. Те настояват да им бъдат изплатени натрупаните задължения от държавата за свършени СМР. Организатор на демонстрацията е Българската браншова камара „Пътища“. Демонстрацията протича мирно.

По думите на протестиращите парите, които трябва да им бъдат платени, са в размер на 1 милиард и 300 милиона лева.

Протестиращите, заявяват: „Тук сме, защото от 6 месеца държавата е абсолютно напълно абдикирала от целия бранш. Няма яснота какво въобще ще се случва - ще се строят ли пътища, няма ли да се строят пътища. Слушаме само за някакви незаконни строежи на магистрала „Хемус“, но държавата не е само два лота на „Хемус“.

Инж. Георги Златев от ББК „Пътища“ коментира, че строителните фирми са изправени пред фалит, не могат да изплащат заплати и да се разплащат с доставчиците, а пътищата в страната се рушат заради спрени регулярни ремонти, В последната половин година на практика са спрени всички плащания към пътния бранш, обясни той.

По-рано днес служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова коментира пред Нова телевизия, че не е ясно от кого протестиращите искат пари.

От 13 ч. се очаква Българската браншова камара „Пътища“ да даде пресконференция.