Новини

Инж. Стефан Чайков: Приемливо е тази година да се изплатят 60% на пътностроителните фирми, а останалите да се разсрочат до края на следващата година

"По време на заседанието на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание са взели следното решение - с преходните и заключителните разпоредби на държавния бюджет да се даде възможност АПИ да подпише анекси с пътностроителните фирми, като се предлага да се узакони реално възлагането и разплащането да се разсрочи до 2023 г." Това заяви инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българска браншова камара „Пътища" по време на пресконференция в БТА.
 
"За нас това предложение не е приемливо. Единственият работещ вариант е да се осигурят средства още през тази година, а приетите от държавата средства да ни се изплатят до края на другата година", подчерта той.
 
"Ще продължим с протестите, докато се обсъжда актуализацията на бюджета, за да се постигне приемливо решение. Приемливо е тази година да се изплатят 60 % от сумата, а останалите да се разсрочат до края на следващата година", каза инж. Чайков.

След него думата взе зам.-председателят на ББК "Пътища" Живко Недев, който сподели, че на пътните фирми не е разплащането зимното поддържане за февруари и март 2021 г. "Ако отидем в казуса АМ „Хемус“, то "Автомагистрали" ЕАД имат изпълнено СМР, което вече е разплатено - около 20 млн. лв, но на фирмите не се разплаща, защото става въпрос за „Хемус“", посочи той. 
 
 
 
 
 
Видяно от Rosica Georgieva в 10:06 ч.