Новини

Николай Нанков, ГЕРБ-СДС: Пътностроителните фирми са едни от най-стабилните работодатели по отношение на заетост, работни заплати, осигуряването на препитание за хиляди български семейства

"Искам да споделя мнението си по темата текущ ремонт и поддръжка. Той е пряко обвързан явно с протестът, който днес се състоя в София. Никога по времето на ПП ГЕРБ в трите й кабинета, до подобен стадий не се е стигало да бъдат подведени по такъв безотговорен начин строителните компании да работят и видиш ли после не само да няма пари в бюджета за разплащане на извършени или извършващи се докрая на годината дейности, а и те да не бъдат заложени в актуализацията на бюджета". Това заяви депутатът Николай Нанков на брифинг в Народното събрание.

"Виждаме, че е е предвидена актуализация с увеличаване на приходите за бюджета на 2021 г. с 2 млрд. лв.", каза още Николай Нанков.

"Пътностроителните фирми са едни от най-стабилните работодатели по отношение на заетост, работни заплати, осигуряването на препитание за хиляди български семейства. Разбира се, всички ние като потребители на пътната инфраструктура, пряко се интересуваме от това да имаме качествени и ремонтирани, съобразно възможностите на бюджета, на годишна база пътни отсечки", посочи още Нанков.

"Когато видиш, че има невъзможност за изпълнение на съответно поети ангажименти или на ангажименти, които са в процес на възлагане и извършване, тогава ги спираш. Ние в рамките на всяка календарна, респективно бюджетна година назад във времето, сме осигурявали средствата, които на годишна база са изработени от строителните фирми", каза още Николай Нанков.

Той подчерта, че държавата дължи на пътния бранш няколко стотин милиона лева. "Да са упражнили контрол", сподели той.