Новини

Министър Асен Василев: До края на годината държавата може да плати 322 млн. лв, които да покрият разходите на АПИ. Останалата част от дължимите средства на пътностроителните фирми бъдат изплатени на два транша през следващите 2 г.

До края на годината държавата може да плати 322 млн. лв, които да покрият разходите на Агенция "Пътна инфраструктура". Това стана ясно от думите на министъра на финансите Асен Василев по време на провелото се по-рано днес заседание на Комисията по бюджет и финанси. Той сподели, че останалата част от дължимите средства ще бъдат изплатени на два транша през следващите две години. Членовете на комисията ще обсъдят предложението на МФ по време на разискванията по акутализацията на бюджета в пленарна зала. 

Припомняме, че Българска браншова камара "Пътища" поиска днес, по време на пресконференция, 60% от дължимите средства да се изплатят до края на годината, а останалата част през 2022 г.. Камарата на строителите в България  излезе с деклрация в покрепа на исканията на пътните строители.

Тази вечер министърът на финансите Асен Василев ще бъде гост на предаването "Панорама" по БНТ.