Новини

“Демократична България” поиска извънредно заседание на НС в понеделник, за да се гледа законът за Бюрото за защита

“Демократична България” поиска да бъде свикано извънредно заседание на Народното събрание в понеделник (13 септември), за да бъде разгледан на второ четене проектът за промяна на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.

 

Формацията събра необходимите подписи, за да поиска председателят на Народното събрание Ива Митева да насрочи извънредното заседание. Първоначално обаче не достигаше един подпис и председателят на парламентарната група Христо Иванов се обърна към народните представители от трибуната.

 

“Напът сме да приключим с бюджетната процедура, което е чудесно, но това вероятно ще качи шансовете парламентът да бъде разпуснат бързо. А имаме недовършена работа. Конкретно, можем да разгледаме на второ четене закона за Бюрото за защита на свидетели. Затова ние сме събрали, благодаря на колегите от “Изправи се БГ. Ние идваме” и от “Демократична България”, 47 подписа. Трябва ни още един, за да предизвикаме извънредно заседание на парламента в понеделник, да разгледаме този законопроект, да свършим още едно нещо, което е важно. Търси се един депутат, ще ви бъдем благодарни”, заяви Иванов.

 

След призива му под искането се подписаха депутати от “Има такъв народ” и то е внесено в деловодството на Народното събрание с общо 58 подписа.