Новини

Министерството на икономиката ще направи анализ как средствата по европейските фондове за последните 4 години са се отразили на стандарта на българите

Министерството на икономиката ще направи анализ как средствата по европейските фондове за последните четири години са се отразили на жизнения стандарт на българите, каза новият служебен икономически министър Даниела Везиева след церемонията по приемането на поста от досегашния министър Кирил Петков.
По думите на Везиева ще се види доколко решението Северозападният район да бъде приоритетен, е повишило стандарта на хората и е намалило вътрешната миграция.
Политиката на служебния кабинет ще продължи в посока на промяната, заяви Везиева, като отбеляза, че се надява да оправдае доверието, гласувано от президента, премиера и от Кирил Петков. Според нея отговорността за промяната е доста сериозна, ще бъде продължена работата в посока на връщане към нормалността, към онези ценности, които са били позабравени в годините. Служебният кабинет постигна много и на нас, като следващ служебен кабинет, ни предстои да продължим и надскочим постигнатото, каза Везиева.
Ще бъдат продължени проверките в БАЕЗ и другите търговски дружества, които не са приключили. Ще наложим управление, базирано на законността и прозрачността, посочи новият служебен министър.
Кирил Петков изрази удовлетвореността си, че поста на служебен министър се поема от Везиева. "Щастлив съм, че президентът направи този избор за министър Везиева, защото с нея работихме последните три месеца по всички онези проекти, с които сме горди. Имам й абсолютно доверие, че промяната, която започнахме, ще продължи", заяви Петков.