Новини

Дъждът продължава и днес

В неделния ден атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса.

Облачността ще е променлива, след обяд над южните и планинските райони ще е по-често значителна и на места там ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Лудогорието - умерен и поривист вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 25 - 27 градуса. Температурата на морската вода е 22 -23 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд над масивите от Западна и Централна България ще е по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В началото на следващата седмица ще има променлива облачност, на отделни места и с превалявания от дъжд. Вятърът ще е предимно от запад-северозапад, слаб до умерен. В понеделник дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса и максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса, сутрешните слабо ще се понижат - ще бъдат между 11 и 16 градуса.

От вторник с по-добре изразен северозападен вятър температурите ще започнат да се понижават и максималните ще са предимно между 21 и 26 градуса.