Новини

Нанси Шилър, Фондация „Америка за България“: Микропредприятията, малките и средните предприятия (МСП) са 99% от дружествата в ЕС

Микропредприятията, малките и средните предприятия (МСП) са 99% от дружествата в ЕС. Те осигуряват две трети от работните места в частния сектор и допринасят за повече от половината от общата добавена стойност, създавана от предприятията в ЕС. Вглеждайки се именно в потенциала на местните общности, Фондация „Америка за България“ през годините е усъвършенствала своя механизъм за откриване на хора с потенциал, креативни идеи и бизнес нюх. Успешните проекти, осъществени с подкрепата на Фондация „Америка за България“ в областта на бизнеса, предприемачеството и технологиите, на културно-историческото наследство и създаването на благоприятна бизнес среда. Това представи  изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър.  на икономически форум, посветен на новите перспективи пред партньорството между държавните институции, местната власт и бизнеса в курорта „Албена“ по време на  Годишната среща на местните власти. Медиен партньор на събитието е в. "Строител". 

За успешното партньорство на Фондация „Америка за България“, Министерството на културата и община Пловдив във реставрацията и социализацията на забележителни исторически ценности, разказва кметът на община Пловдив Здравко Димитров. До септември 2021 г. Пловдив е бил посетен от повече туристи отколкото през цялата 2019 година, когато беше Европейска столица на културата. Фотокредит: Красимир Тодоров.