Новини

Борисов: Буферите срещу кризата са в строежите

Буферите срещу кризата са в строежите. Това заяви премиерът Бойко Борисов след инспекцията, която проведе заедно с министър Росен Плевнелиев на строителството на АМ „Тракия”, от 2-ри до 4-ти Лот, предаде БНР. До юни 2012 година трябва да е готова цялата отсечка от Стара Загора до Петолъчката, каза още Борисов.

След проверката премиерът бе много доволен и истински щастлив от видяното на трасето на строителството. Той отхвърли спекулациите на опозицията с думите: „В момента ние работим по напоителните системи на цялата тази част на България, която 22 години не е пипана. Това са хиляди декара залята земя, превърнати в тресавища и мочурища, защото не са си поддържали системите. Когато се обаждат от опозицията, които са били преди 10 години на власт, просто да си са я направили тогава” каза още Борисов.


Премиерът извършва контрола на строителните дейности сам, защото е свикнал сам да си върши работата. Така инспектирахме „Люлин”. Видяхте – след 3-4 години забавяне – стана си в срок, стана както трябва. Така си инспектирахме спортната зала. В момента инспектираме Южната дъга, инспектираме „Марица”, инспектираме „Тракия”, инспектираме „Хемус”, допълни министър-председателят.

Запитан как ще се справим с новата криза и има ли буфери срещу нея, премиерът заяви, че буферите са в строежите. Колкото повече една държава строи, толкова по-добре за народа й. Когато е трябвало, сме затягали коланите. Затова строим сега, а други държави банкрутират, рушат се, свалят им рейтингите и се тресат от криза. Ние, когато сме били в криза, те са правили магистрали, правили са инфраструктура. Сега ние ще правим, докато те си оправят техните дефицити, категоричен бе Борисов.

Също днес от фирмата-изпълнител на Лот 2 от АМ „Тракия” – „Трейс” пък отхвърлиха появилите се обвиненията, че не са плащали на работниците си от шест месеца.


Източник: Информационна Агенция КРОСС