Новини

"Демократична България" в СОС: Унизително е София да бъде заложник на решенията от дивана в Банкя

От встъпването си в Столичния общински съвет, групата на „Демократична България“ се стреми да защитава най-добрия интерес на гражданите на София, които ни гласуваха своето доверие.
Оттогава постоянно се борим и опитваме да показваме и разкриваме всевъзможните схеми на над 10-годишната компрометирана власт в столицата.
През годините и особено от началото на мандата си, сме се нагледали на какви ли не безумия и досега сме смятали, че вече няма какво да ни учуди и изненада, особено след „легендарните“ закъснения на ремонти на знакови за столицата ни места, харизването на апетитни общински имоти на „свои хора“ и какво ли още не.
Навръх един от най-значимите български празници, председателят на Столичния общински съвет реши да напусне всички заемани от него досега постове. Първоначалната липса на мотиви дори накара много хора да си помислят, че най-сетне представител на дългогодишните управляващи е решил да покаже елементарна политическа култура и да напусне поста си самостоятелно, поради множеството гафове, на които сме се нагледали.
Каква бе всеобщата изненада, когато на самия Ден на независимостта на страната ни, една тежко корумпирана и за щастие останала настрана в последните месеци политическа сянка, която е нарицателна за тежка зависимост, отново се прокрадна в общественото пространство и обяви, че лично е изгонил председателя на втората най-значима демократична институция в България.
Което от своя страна ни довежда до днешното заседание на Столичния общински съвет. След като Бойко Борисов вече не е министър-председател и няма на свое разположение зависимото 44-то Народно събрание, е решил да третира съвета по абсолютно същия начин, налагайки своята недемократична воля и решавайки съдбата на бившия председател на СОС, както намери за добре от дивана си в Банкя. Това е унизително за гражданите на София и за представителите им в СОС.
Унизително е кметът на София и групата на ГЕРБ-СДС и патриотите, т.е. управляващите града ни, 12 години да изпълнявате поръчките и заповедите на Бойко Борисов. 12 години продължавате да сте фасадата на едно мафиотско управление на столицата, което прикрива далаверите на Борисов. Не е демокрация, когато един партиен лидер отстранява когото и да е на изборна позиция. София не може повече да е заложник на корпорацията ГЕРБ, на бездушното и некадърно управление, защото софиянци имат нужда от кмет и Общински съвет, който да отстоява техните интереси и да има ясна визия за развитието и модернизирането на града ни и да управлява ясно и прозрачно бюджета на столицата.