Новини

Институтът за устойчив преход и развитие организира кръгла маса на тема "Справедлив преход и индустриална модернизация в България" (на живо)

Институтът за устойчив преход и развитие организира кръгла маса "Справедлив преход и индустриална модернизация в България". 

В откриващата сесия участие ще вземат Атанас Пеканов, вицепремиер по управление на европейските средства, Андрей Живков, министър на енергетиката, Иван Кръстев, зам.-министър на труда и социалната политика, президентът на КНСБ Пламен Димитров, президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Чрез онлайн платформа ще участват и генералните секретари на МКП и ЕКП Шарън Бъроу и Лука Визентини.  

В сесията на високо равнище "Възстановяване чрез зелена и цифрова енергия и промишлена трансформация - Следващо поколение ЕС - справедлив преход за обществото, икономиката и работните места" онлайн ще участва Франс Тимерманс, зам.-председател на Европейската комисия с ресор Зелена сделка. 

На кръглата маса ще бъдат обсъдени и резултатите от проекта "Техническа подкрепа за подготовката на териториални планове за справедлив преход в България".