Новини

Посланик Херо Мустафа беше работна среща с кметовете на Черноморските общини

Местната власт е едно от най-важните неща, за да има действаща демокрация. Това заяви извънредният и пълномощен посланик на САЩ у нас Херо Мустафа пред кметовете на черноморските общини, които се събраха по инициатива на първия дипломат на САЩ на 1 октомври във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Община Аксаково.

При визитата си в морската столица Херо Мустафа бе посрещната от председателя на УС на Асоциацията на българските черноморски общини инж. Атанас Стоилов, кмет на община Аксаково.

Във връзка с предстоящото изграждане на най-голямата икономическа зона между Варна и Аксаково, първият дипломат на САЩ у нас заяви, че е много вероятно “Америка за България” и Американската търговска камара да избере Варна за създаването на третия Център за професионално обучение от типа на съществуващите в Стара Загора и Бургас за нуждите на инвеститорите.

“Октомври е месецът на Черноморието в нашето посолство. Всички служители ще бъдат в различни точки на региона с цел популяризирането на региона”, обяви посланик Мустафа във Варна.